6 de maig del 2011

CAMPIONAT MEETING INTERNACIONAL SPECIAL OLYMPICS- ACELL REUS 2011

Els dies 29, 30 d'abril i 1 de maig, un grup de vuit nois/es del Club Esportiu L'Estel: el Joan Ramon, la Montse, l'Albert, la MªRosa, la Fanny, el Joan, la Xose i la Cristina van participar al Campionat Meeting Internacional Special Olympics - Acell de Bàsquet i de Bàdminton que van tenir lloc a la ciutat de Reus, i que estava organitzat per la Federació Acell i l'Ajuntament de Reus.
Aquest any es celebrava el 15è Aniversari dels Special Olympics a la ciutat de Reus, per aquest motiu es va fer un homenatge amb la celebració del Meeting on es participaria en les disciplines de Bàsquet i Bàdminton, i en les proves adaptades de cadascun d'aquests esports.
En aquest Meeting s'hi van aplegar prop de 500 persones vingudes d'arreu de Catalunya, de la resta d'Espanya i la presència de països com Andorra o Itàlia.
Els esporistes del Club van marxar el divendres a la tarda camí cap a Reus per a poder estar presents a la Gala d'Inauguració d'aquest Meeting.
A l'anada vàrem compartir el autobús amb els companys d'Alba de Tàrrega i els d'Acudam de Mollerussa.

Hem de dir que l'Acte Inaugural va estar ple d'emocions que es mostraven reflexades en la cara dels esportistes i de tots els d'allí presents.

El moment més emotiu però, fou quan es va sentir dins del gran Pavelló l'himne dels Special Olympics, "Un instant en el temps" mentres s'alçava la bandera que representava l'inici d'aquest tant esperat Meeting, tot els allí presents ens vàrem posar de peu, plens d'alegria i orgull per poder viure aquell gran moment!

El dissabte dia 30 d'abril, va arribar el moment esperat, el de les competicions, durant el matí i la tarda els esportistes d'arreu varen competir en les seves modalitats, els nostres nois/es participaren de les proves adaptades de bàsquet.
Els resultats van ésser molt bons, la Fanny i la Xose, van quedar en primer lloc de la seva categoria, el Joan i l'Alber van aconseguir una merescuda medalla de plata, quedant en segon lloc, i la MªRosa, la Cristina, la Montse i el Joan Ramon van quedar en quart lloc. Els resultats van ser excel.lents.
Durant les competicions hi havia una zona habilitada, el espai Village, on hi havia espectacles i activitats de lleure durant tot el dia, la programació era molt variada: hi havia inflables gegants esportius, una batucada conjunta, l'actuació de grups com No apto Rock, Sergi Tost Acústic o Fetitxe 13 Hip-hop, i un karaoke.
Desprès de tot el dia, tot i estar una mica cansats de tantes competicions, els esportistes es van preparar per la festa que se'ls havia organitzat al propi hotel, per celebrar que són uns grans competidors, van poder gaudir de les acrobàcies d'un artista així com un fi de festa amb ball.
Els esportistes s'ho van passar d'allò més bé, va ser un dia molt complert.

El diumenge nosaltres com que ja no competíem, vam anar al Programa de Salut, realitzat gràcies a l'esforç de molts voluntaris fisoterapeutes, metges, etc. vinguts d'arreu d'Espanya, duent a terme un Programa de Salut, que consisteix en prevenir possibles lessions i detectar problemes físics que puguin impedir la pràctica esportiva.
Per una banda, ens van fer un estudi auditiu molt complert, i per l'altra en el Programa de Salut Funfitness, ens van fer una valoració físico-funcional total, a través de proves d'equilibri, d'esforç, resistència, control de pes, flexibilitat i resistència física, un estudi personalitzat molt intens. Al finalitzar aquestes proves, cada esportista, rebia una guia pràctica amb uns exercicis terapèutics segons les seves necessitats.
Desprès d'aquesta valoració individual, vam participar de la cloenda del Meeting, en la qual les autoritats incidien en els esportistes, professionals, i a tots aquells voluntaris que han fet possible que aquests dies de competició funcionessin de la millor manera, i vam poder emocionar-nos un cop més amb la baixada de la bandera dels Special Olympics que ha presidit aquest esdeveniment internacional.
Ha estat un cap de setmana intens, ple d'emocions, d'esforços, de competicions i d'orgull, un cop més s'ha demostrat el nostre afany de superació, i recordem què la pràctica esportiva es bona per a tothom, ens serveix com a eina de millora en molts aspectes de la vida qüotidiana (companyonia, respecte als companys i adversaris, esperit de superació, acceptació de la derrota, integració social, etc.).
Esperem que l'any vinent puguem tornar a disfrutar com ho hem fet aquest any!!

Recordem el lema: "Vull guanyar pero si no ho aconsegueixo deixeu-me ser valent en l'intent"


Si voleu veure un resum amb fotos del Meeting , cliqueu en aquest video, (la cançó que sona és la dels Special Olympics, interpretada per la Monica Green i la Beth).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada