13 d’octubre del 2010

EXCURSIÓ A BARCELONA

El passat dijous 7 d'octubre, la CAM Caja Mediterráneo, va convidar un grup de nois i noies del taller i l'escola, a fer una excursió programada, la qual constava primer d'una visita guiada al Temple Expiatori de la Sagrada Família, església monumental iniciada el 19 de març de 1882 a partir del projecte de l'arquitecte diocesà Francisco de Paula del Villar (1828-1901). A finals del 1883 es va encarregar a Gaudí la continuació de les obres que no va deixar fins a la seva mort. A partir d'aleshores, diversos arquitectes han continuat l'obra seguint la idea original de Gaudí. L'edifici està situat al centre de Barcelona i amb els anys s'ha transformat en un dels signes d'identitat més universals de la ciutat i del país. Anualment l'edifici és visitat per milions de persones i són moltes també les que n'estudien el seu contingut arquitectònic i religiós, i ha estat construït a través de donatius. Cal dir que es preveu la seva finalització total d'aquí uns trenta anys, abans que es celebri el segon centenari del naixement del genial arquitecte.
La Sagrada Família és un temple de gran riquesa arquitectònica, una obra d'art realment impressionant.



Després de la visita al temple, que ens va agradar moltíssim, vam visitar una exposició titulada "Darfur.Imatges contra la Impunitat", allà vam poder veure com es tracta la realitat i les conseqüències del conflicte que està vivint la regió sudanesa de Darfur.



L'exposició mostrava clarament la pobresa, les guerres i les mancances que tenen, eren imatges que ferien la sensibilitat, els nois i les noies es van quedar bocabadats veient com els nens es morien de fam, com vivien sense aigua, com tot el dia estaven rodejats de soldats..., una realitat dura, on podiem apreciar els luxes que nosaltres tenim i que no valorem.


Després de les visites ens van oferir un bon dinar en el restaurant Tasca i Vi, on vàrem gaudir dels seus àpats.

La CAM, a més, ens va obsequiar amb una sèrie de regals, com ara una samarreta, un pin, una gorra i una caixa de colors. Vam passar un bon dia, estem molt agraïts per aquesta iniciativa, va ser una excursió didàctica i entretinguda, pensem que hi haurien d'haver més entitats predisposades a colaborar en el mòn de la discapacitat treballant en el seu desenvolupament i la seva integració. La CAM ens ha mostrat què és una entitat solidària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada