3 de maig del 2011

SETMANA DE L'ESPORT

 Aquest és el segon any que els nois i noies del taller participem a la Setmana de l'Esport, organitzada pel Taller l'Estel, es va celebrar de l'11 al 15 d'abril.
Aquesta setmana es viu de forma activa i participativa, tant pels nois/es com pels monitors que ajuden a realitzar les activitats, els objectius d'aquesta setmana són fomentar la participació i l’interès dels nois/es per l’activitat físico-esportiva, a més de potenciar la interrelació entre ells gaudint en tot moment de la pràctica de l’activitat física o esportiva potenciant sempre la vessant lúdica per sobre dels aspectes competitius.
Vam poder participar en una gran diversitat d'activitats:

El dilluns dia 11 vam fer una excursió a la Hipica Champion Horse del terme municipal d'Alpicat, allí amablement ens van ensenyar el món dels cavalls en un visita guiada, on podíem veure els ponis i els cavalls, també ens van ensenyar com vivien, com els netejaven, també vam poder tocar-los, inclòs ens van deixar muntar en un cavall, com si fóssim vertaders genets.
Desprès de tanta activitat, vam dinar tots junts en el restaurant de la mateixa hípica.

Va ser una experiència molt bonica, on tots ens ho vam passar molt bé, ens va agradar molt la visita i sobretot el petit passeig que vam poder fer  damunt del cavall.
El Jorge sembla un genet autèntic!
 El dimarts durant el matí vam fer "l'activitat sobre rodes", on un grup vam fer una ruta amb bicicleta fins a Les Franqueses, i la resta vam fer petits recorreguts amb uns tricicles i karts, que ens van deixar els companys de Sant Joan de Déu.

Estem a punt d'arribar a les Franqueses!
El grup que vam anar a les Franqueses!
El Joan i la Maria conduint el kart!
La Fanny disfruta anant amb el tricicle!
En aquesta activitat també van participar-hi un grup de nens/es de l'escola L'Estel, ens ho vam passar genial, vam disfrutar molt, una vegada més es demostra que tots podem participar en esports reglats, tot i que els haguem d'adaptar una mica segons els nivells.


A la tarda, es va celebrar el tant esperat partit de futbol dels nois/es contra els monitors, ja fa uns anys que fem aquesta competició , els nois/es i el grup de monitors es converteixen en rivals per un instant.


La Yanina es disposa a xutar a porteria!!

Va ser un partit molt renyit, i disputat, pero al final els monitors van haver d'acceptar la derrota dels seus contrincants.
El resultat de la competició era el menys important,  l'objectiu era passar una tarda divertida practicant un esport.

Ens fem una foto de grup abans de començar a jugar!
El dimecres dia 13 d'abril les activitats programades eren les que habitualment fem, que foren natació al matí, i la fisioteràpia a la tarda.
Durant el curs un grup de nois/es participa en aquesta activitat durant una hora setmanal.
La natació és un esport competitiu molt recomanable, és l'esport més complet, aporta molts beneficis que ens ajuden a mantenir una bona qualitat de vida.
A la tarda, fem fisioteràpia, en un centre extern amb una professional reglada, la fisioteràpia ens ajuda a tractar i curar les enfermetats però  a la vegada també ens ajuda a prevenir problemes en el nostre organisme o disfuncions psicosomàtiques que es poguesssin presentar en un futur.
Per tant, és en tot moment una activitat enriquidora i preventiva, a la vegada que rehabilitadora.

La Fanny fent exercici a les espatlleres!

El Joan Ramon s'ho passar molt bé fent bicicleta!




















El dijous un grup va participar en una Trobada Ocupacional de Fútbol, la qual nosaltres vam organitzar, mentres la resta van continuar amb l'activitat habitualment dels dijous què és el teatre i la dansa.
Cal dir que a la trobada es van reunir nois/es dels diferents centres de la província de Lleida: Acudam, Aspros, St. Joan de Déu, Shalom, Alba i l'Estel, érem un total de 90 esportistes.
Va ser una trobada molt dinàmica i sociabilitzadora, que volia fomentar la interrelació entre els diferents nois/es, a la vegada que practicaven un esport que els agradava.

El Juanjo jugant un partt de fútbol!

Yanina, José Miguel i Teresa
Som els participants de la trobada!
El dijous per la tarda vam anar al pavelló del Molí de l'Esquerrà, on vam practicar la escalada en el rocódrom que hi ha, cal donar les gràcies a l'Ajuntament, que amablement ens va cedir el material i ens va facilitar un monitor en formació especifica d'escalada.
No tots hi vam participar ,a alguns els feia una mica de respecte el pujar per una paret, tot i estar subjectats per una corda que aguantava el monitor, però d'altres els més agosarats, van voler participar-hi.
El Héctor, el monitor d'escalada ens va explicar com es colocaven els arnés, i com havíem de pujar pel rocódrom.

Afegeix la llegenda

Va ser una experiència innovadora, la majoria no havia pujat mai en un rocódrom, i els que hi van pujar es van quedar amb les ganes de tornar-ho a repetir, els va encantar i van disfrutar moltíssim de la experiència.

El divendres era el dia més esperat per a tots, cada any quan s'apropa la Setmana Santa es celebra la festa de la "Mona", en la qual participen els nois/es del taller i la escola, els pares d'ells què poden venir, i els professionals dels centres.
El grup de la Manoli ja està preparat per a començar les proves!!
Durant el matí, els nois/es i els monitors vam participar en una sèrie de proves que estaven relacionades en el 800 Anys de Mercat a Balaguer (1211-2011), ho vam celebrar al Monestir de Les Avellanes.
Vam fer sis grups i vam participar en sis proves les quals eren:
    - Muntar les parades
     - Joc del ruc
     - El corral de les gallines
     - La lleteria
     - La parada de roba
     - Els pintors
Els jocs estaven relacionats, el primer ensenyava que per a poder vendre al mercat, el que s'havia de fer era muntar la parada,un cop muntada el temps podia o no acompanyar.
El joc del ruc, abans com tots sabem el mitjà de transport era el ruc, per tant l'hem de posar a punt.
En el joc del corral de les gallines ens convertiem en grangers de la época, i duiem al mercat a vendre les gallines.
 
El joc de les gallines!!
La lleteria, era el lloc on les persones anaven a buscar la llet, no era tan fàcil com ara què anem al supermercat i s'ha acabat.
 
Al mercat, s'hi trobaven molts tipus de parades, de fruita, d'animals, de roba....., i la gent treballava de granger, de fusters, ferrers,venedors de roba.... tot tipus d'oficis destacats en aquella época.

Hem embolicat a la Xose amb la roba que hem comprat al mercat!!
Després de tant joc, els pares i mares dels nois/es, començaven a arribar, i la gana començava a apretar. Va ser un dia molt complert, ens ho vam passar d'alló més bé.

Com heu vist, ha estat una setmana molt complerta, no hem tingut temps d'aburrir-nos, ens ho hem passat molt bé, durant tota la setmana hem volgut ,que els nois/es practiquin l'activitat física i l'esport i que entenguin la importancia de l'exercici físic com a millora de la qualitat de vida. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada