16 de març del 2012

VISITA A L'EMPRESA ALEMANY!!!


El passat dilluns 12 de març, un grup de nois/es del taller vam fer una visita a l'empresa Alemany, ubicada a Os de Balaguer.

Fa uns anys que Alemany, empresa dedicada a la fabricació de torrons, mel i caramels, ens proporciona treball de manipulats, per a què puguem treballar-hi. Les tasques a fer són molt diverses: durant l’època de Nadal, ens dediquem a estotjar torrons, a marcar les dates de caducitat d'aquests i a muntar lots de fusta. Durant l’any les feines a realitzar són diferents, treballem amb tot el que està relacionat amb la mel, des de marcar les dates de caducitat a les etiquetes, a muntar llibrets que desprès es posen als pots i a estotjar culleres de fusta per a remenar la mel. També treballem amb el manipulat de caramels, ens proporcionen una gran varietat de tasques.
Amablement ens van convidar a fer una visita a la seva fàbrica i així conèixer bé com treballen.
La visita va començar a la botiga, on vam poder veure tots els productes que ells venen, i alguns dels quals nosaltres manipulem. Un cop allí el Ferran, propietari d’Alemany, ens va guiar la visita amb una explicació acurada sobre tot el procés de la mel, des de la pol.linització que fan les abelles al nèctar de les flors, fins a la tasca important de l’apicultor, ensenyant-nos de forma gràfica objectes que s’utilitzen en la seva extracció, com la roba que aquest porta per a protegir-se de les picades de les abelles. Després de conèixer com es fa la mel i com es recull, en Ferran ens va explicar que ells la compren només a productors de la península ibèrica ja que és d’alta qualitat.

Després d’això vam anar al magatzem on guarden els bidons de mel que ells compren als productors i allà ens en van ensenyar un ,explicant-nos que és un producte alimentari molt saludable i fins i tot terapèutic, éssent un bon complement amb propietats efectives sobre la nostra salut.

Després de conèixer més sobre el món de la mel, Alemany ens va oferir una degustació dels torrons que ells fabriquen: tou granulat, dur imperial, crocant, bombó ametlla, crema torrada, músic, praliné i bombó avellana.

Un cop acabada la degustació ens vam dirigir a la zona de màquines, i allà en Ferran ens va ensenyar com manipulaven, envasaven i empaquetaven el producte per a què quedés llest per a dur-lo al mercat.
En acabar la visita vam ser obsequiats amb dos pots de mel.

La sortida fou positiva i enriquidora, i ens ho vam passar molt bé. Donem les gràcies a l'empresa Alemany i al propi Ferran pel seu tracte amable i generós.

Si voleu veure un petit video de la visita cliqueu l'enllaç:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada